ستاره بهداشت
0

تاثیر عوامل تغذیه‌ای و محیطی بر کاهش شیوع کم‌خونی بارداری

تاثیر عوامل تغذیه‌ای و محیطی بر کاهش شیوع کم‌خونی بارداری
بازدید 8

دکتر مهشید نقاش‌پور در گفتگو با خبرنگار وبدا در آبادان اظهار کرد: کم‌خونی یکی از علل اصلی عوارض و مرگ و میر در مادران باردار در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌رود. طی مطالعه‌ای که در این خصوص در شهرستان آبادان انجام شد، الگوی دریافت رژیم غذایی و داده‌های آزمایشگاهی زنان باردار مورد بررسی قرار گرفت. 

وی افزود: نتایج این مطالعه نشان داد، حدود 20 درصد از مادران باردار ساکن شهرستان آبادان، مبتلا به کم‌خونی هستند که از این میان، ۲۳.۴ درصد به کم‌خونی بارداری متوسط و ۱.۶ درصد به کم‌خونی بارداری شدید مبتلا می‌باشند. همچنین مادران بارداری که فاقد کم‌خونی هستند نسبت به مادران باردار کم‌خون، سن پایین‌تر و تعداد مراقبت‌های بارداری کمتری در طول دوران بارداری دریافت کرده بودند. به علاوه سابقۀ کم‌خونی پیش از بارداری شانس بروز کم خونی بارداری را ۵.۵ برابر افزایش داد.
نقاش‌پور خاطر نشان کرد: طبق نتایج حاصل از این مطالعه، مصرف مکمل اسیدفولیک 1 الی 5 بار در هفته نسبت به مصرف این مکمل 6 الی 10 بار در هفته شانس بروز کم‌خونی بارداری را 3 برابر کاهش می‌دهد. 
وی ادامه داد: از سوی دیگر، مصرف مکمل آهن یک الی 5 بار در هفته نسبت به 6 الی 10 بار در هفته سبب افزایش 12 برابری خطر کم‌خونی بارداری می‌شود. همچنین، سابقۀ پرفشاری خون نسبت به عدم سابقۀ آن، خطر کم‌خونی بارداری را 18 برابر افزایش می‌دهد

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 7 =

مطالعه بیشتر