با افزایش روزافزون افراد مسن، توجه به وضعیت سلامت آنها از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. سلامت سالمندان شامل جنبههای جسمانی، روانی و اجتماعی میشود و ارتقای آن میتواند به بهبود کیفیت زندگی و افزایش فعالیتهای روزمره ایشان بیانجامد. به همین دلیل، توجه به شرایط بهداشتی سالمندان میتواند تغییرات مثبتی در زندگی آنها ایجاد کرده و رضایت از زندگی را افزایش دهد. بهبود سلامت در این قشر نه تنها از بروز مشکلات ناشی از پیری جلوگیری میکند، بلکه نقشی اساسی در کاهش اثرات منفی بیماریها و حوادث نیز دارد.
اهمیت اقدامات بهداشتی برای سالمندان
سالمندی به معنای ورود به دورهای از زندگی است که افراد با چالشهای متفاوتی روبهرو هستند. وضعیت سلامت در این سن، که شامل ابعاد فیزیکی، روانی و اجتماعی است، میتواند به افزایش توانمندیها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، پوکی استخوان و آلزایمر منجر شود. همچنین، حوادثی همچون سقوط و زمین خوردن که یکی از علل اصلی آسیب در این گروه سنی به حساب میآید، در صورت توجه به بهبود شرایط سلامت کاهش مییابد؛ به طوری که از میان هر سه فرد مسن، یکی سالانه دچار سقوط و آسیب میشود.
بهبود سلامت در سالمندان از طریق تقویت سیستم ایمنی، بهبود وضعیت جسمانی و روانی میتواند از بروز بیماریها جلوگیری کرده و خطر مرگ و میر ناشی از آنها را کاهش دهد. در نتیجه، ارتقای سلامت به افزایش طول عمر افراد مسن کمک میکند.
استقلال بیشتر
بسیاری از سالمندان برای انجام فعالیتهای روزمره نیازمند کمک دیگران هستند که موجب وابستگی آنها میشود. با ارتقای سلامت، امکان کاهش این وابستگی و افزایش استقلال فردی به وجود میآید، که میتواند مشکلات ناشی از عدم توانایی در انجام امور روزانه را کاهش دهد.
ایجاد حس رضایت و خوشبختی
سلامت جسمانی و روانی بهبود یافته در سالمندان، باعث افزایش توانمندیها و کاهش مشکلات سلامتی میشود که در نتیجه موجب ایجاد احساس رضایت و خوشبختی در زندگی آنها خواهد شد. این امر میتواند باعث شود که سالمندان از زندگی لذت بیشتری ببرند و فعالیتهای متعددی را تجربه کنند.
کاهش هزینههای درمانی
بهبود وضعیت بهداشتی در افراد مسن، با کاهش بروز بیماریها و حوادث، موجب کاهش هزینههای پزشکی و مراقبتی میشود. از آنجا که سالمندان بیشتر در معرض خطر بیماریها قرار دارند، کاهش این هزینهها میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی آنها کمک شایانی کند.
راهکارهای ارتقای سلامت سالمندان
با اتخاذ سبک زندگی سالم شامل تغذیه متعادل، فعالیتهای ورزشی منظم، خواب کافی و مدیریت استرس، میتوان به طور مؤثری سلامت سالمندان را ارتقا داد. این اقدامات به بهبود وضعیت جسمانی و روانی ایشان کمک کرده و زمینه تجربه یک زندگی با کیفیتتر را فراهم میآورد.
در نتیجه، توجه به سلامت سالمندان امری ضروری است که میتواند زندگی این قشر از جامعه را بهبود بخشد و تأثیرات مثبتی در کاهش مشکلات ناشی از پیری داشته باشد.
اصفهان- رییس شورای سیاستگذاری دومین جشنواره ملی عکس ریشه ها از ارسال ۶ هزار اثر در دو بخش حرفهای و غیرحرفهای به دبیرخانه این جشنواره در سال جاری خبرداد.
دبیر کارگروه سالمندی معاونت فرهنگی و اجتماعی معاون اول ریاستجمهوری گفت: رئیس جدید سازمان بهزیستی اولویت اول سازمان را سالمند جامعه قرار داده و طرح بهزیست محله را در دستور کار قرار داده است.
همدان _ یک متخصص تغذیه با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالمندان گفت: سالمندان غذاهای کمکالری را در برنامه غذایی خود بگنجانند و از مصرف چربیهای مضر پرهیز کنند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۱۴۳۰ بالای ۳۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال دارند یعنی جامعه در آن زمان شدیداً سالخورده است و احتمالاً در آن سال ما سالخوردهترین کشور جهان خواهیم بود.
نظرسنجی جدید دانشگاه میشیگان نشان میدهد که اکثر افرادی که بعد از ۵۰ سالگی کار میکنند میگویند سلامت و آرامش روانی شان افزایش می یابد و افراد بالای ۶۵ سال بیشترین مزیت را می برند.
بیرجند- مدیرکل کمیته امداد امامخمینی (ره) خراسانجنوبی گفت: ۴۵ درصد از پروندههای سالمندان تحت حمایت بالای ۶۰ سال این نهاد برای تسریع در ارائه خدمات به مراکز نیکوکاری واگذار شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به افزایش بیماری های اسکلتی و عضلانی، گفت: مقصد نهایی بسیاری از بیماریها، به بروز مشکلات عضلانی اسکلتی ختم میشود.