به گزارش خبرنگار مهر، هادی حقشناس پیش از ظهر چهارشنبه در بازدید از مرکز تحقیقات برنج کشور، ضمن تاکید بر اهمیت توسعه فناوریهای نوین کشاورزی در تولید برنج اظهار کرد: اگر سادهسازی کنیم به ازای هر سه کیلوگرم برنج مصرفی در کشور تقریباً دو کیلوگرم در داخل تولید میشود و تنها یک کیلوگرم واردات داریم.
وی افزود: چنانچه بتوانیم فعالیتهای مؤسسه تحقیقات برنج کشور که در گیلان مستقر است را در مقیاس وسیعتر در سراسر کشور به کار گیریم، نیاز به واردات برنج به حداقل خواهد رسید.
استاندار گیلان تصریح کرد: دستاوردهای این مؤسسه حاصل چند دهه تحقیق و پژوهش است لذا روشهای سنتی غرقابی دیگر کارآمدی ندارد و شیوههای نوین کاشت و برداشت میتواند مصرف آب را تا ۲۵ درصد کاهش دهد، دوره کاشت و برداشت را ۲۰ درصد کوتاهتر کند و بهرهوری محصول را در واحد سطح به شدت افزایش دهد.
حقشناس با اشاره به اینکه در حال حاضر برداشت شلتوک در کشور حدود ۴ تن در هکتار است، گفت: این رقم در کشورهای پیشرفته تولید برنج مانند فیلیپین، تایلند و چین و غیره تقریباً دو برابر است با بهرهگیری از این فناوریهای نوین، ظرفیت تولید برنج در کشور افزایش یافته و میتوانیم از واردات بینیاز شویم.
وی در پایان به ذائقه ایرانیها اشاره کرد و اظهار داشت: با وجود عادت مردم به برنج خارجی این امکان وجود دارد که محصولات برنج اصلاح شده ما جوابگو باشد و نیازمند واردات برنج نباشیم و میتواند رضایت مصرفکنندگان را جلب کند.
نظرات کاربران