
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محسن قمصری، با اشاره به اینکه سلامت عزاداران از اولویتهای بهداشت عمومی است، اظهار داشت: رعایت نکات بهداشتی در مراحل پخت، نگهداری و توزیع نذورات، نقش مهمی در جلوگیری از بیماریهای واگیر و مسمومیتهای غذایی دارد.
وی افزود: تمامی مراحل پخت و پز باید در آشپزخانههای دارای مجوز و شرایط بهداشتی انجام شود. تمام افرادی که در تهیه و توزیع غذا یا نوشیدنی فعالیت دارند، باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
وی تصریح کرد: رعایت بهداشت فردی، استفاده از لباس کار مناسب، ماسک، دستکش و شستوشوی منظم دستها الزامی است.
معاون بهداشت شهرستان آران و بیدگل، با اشاره به اینکه استفاده از مواد غذایی تازه، سالم و دارای بستهبندی بهداشتی ضروری است، ادامه داد: فرآوردههای خام دامی باید از مراکز مجاز تهیه شوند و از ذبح دام در مقابل هیئتها یا در معابر عمومی بهشدت پرهیز شود و همچنین در پخت غذا باید از نمک یددار بستهبندی و روغنهای دارای مجوز و کمترانس استفاده شود.
وی با اشاره به خطر نگهداری ناصحیح مواد غذایی پختهشده گفت: غذاها نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند و در صورت نیاز به نگهداری بیشتر، باید در دمای کمتر از ۴ یا بیشتر از ۶۳ درجه سانتیگراد قرار گیرند.
دکتر قمصری، در خصوص توزیع نوشیدنیها تأکید کرد: تنها از آب آشامیدنی سالم و بستهبندیشده استفاده شود و توزیع آب، شربت یا شیر بهصورت باز و فاقد بستهبندی مجاز نیست. همچنین ظروف یکبار مصرف باید استاندارد و مقاوم در برابر حرارت باشند.
وی در پایان بر شستوشو و ضدعفونی مستمر سرویسهای بهداشتی، جمعآوری بهداشتی پسماندها و ممنوعیت استعمال دخانیات در فضای بسته تأکید کرد و گفت: با همکاری و مسئولیتپذیری هیئتها و مردم، میتوان مراسمی معنوی، باشکوه و سالم برگزار کرد که سلامت شرکتکنندگان نیز در آن تضمین شود.
نظرات کاربران