
نسرین علیزاده درگفت و گو با وبدا با اشاره به تغذیه مناسب برای گروه های سنی مختلف افزود: برای کودکان و نوجوانان: تخممرغ، خوراک لوبیا یا عدسی نان کامل ، لبنیات کمچرب، سبزی ومیوه تازه و مغزها مثل گردو توصیه میشود. این ترکیب، پروتئین کافی برای رشد عضلات و آهن و کلسیم برای استخوانها و عملکرد مغز دارد در وعده صبحانه مصرف شیرینی و غلات آماده قندی باید محدود شود.
وی با اشاره به تغذیه مناسب سالمندان اضافه کرد: صبحانه برای سالمندان باید سبک، ولی مغذی باشد. فرنی با شیر کمچرب، نان کامل یا نان جو با پنیر و گردو، یا تخممرغ آبپز با میوه، از انتخابهای مناسباند. مصرف مایعات کافی (مثل چای کم رنگ ، آب میوه طبیعی ،دمنوش بدون قند) برای بهبود عملکرد کلیهها نیز ضروری است.
علیزاده توصیه هایی نیز برای مادران باردار مطرح و بیان کرد: برای مادران باردار،نیاز به آهن، فولیکاسید و پروتئین افزایش مییابد. از این رو غذاهایی مانند اتخممرغ، نان سبوسدار، پنیر،خوراک لوبیا ،سبزی ،خرما یا میوه تازه، و یک لیوان شیر میتواند گزینه مناسبی باشد.
این مسئول با تاکید براینکه صبحانه سالم نقش مهمی در کاهش ولع غذایی در طول روز، تنظیم قند خون و کنترل وزن دارد، خاطرنشان کرد: همچنین باعث بهبود خلقوخو، تمرکز ذهنی و کاهش اضطراب بهویژه در نوجوانان و سالمندان میشود. حذف این وعده، یکی از دلایل اصلی پرخوریهای عصرگاهی و افزایش چربی شکمی است.
وی یادآوری کرد: صبحانه کامل را باید روزانه، حداکثر تا ۲ ساعت پس از بیدار شدن حداکثر تا ساعت ۸/۳۰مصرف کرد. بهتر است بین ۳ گروه غذایی اصلی (لبنیات، غلات، میوه/سبزی) حداقل دو گروه در وعده صبحانه گنجانده شود.
نظرات کاربران