به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر محمدی با اشاره به اینکه ایمن سازی یکی از موثرترین روشهای پیشگیری از بیماری های دوران کودکی می باشد، گفت: به وسیله آن می توان با هزینه اندک از ابتلا به بیماری های عفونی خطرناک و پر هزینه جلوگیری نمود.
دکتر محمدی متخصص اطفال فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: واکسن بخشی از ایجاد ایمنی فعال در بدن است که از باکتری یا ویروس زنده ضعیف و یا غیر فعال شده و یا جزئی از آنها (مثل آنتی ژن) ساخته می شود.
وی در همین راستا ادامه داد و گفت: واکسن های معمول برنامه گسترش ایمنی سازی کشوری، شامل: سل، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، هپاتیت ب، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، روتاویروس و پنوموکوک می باشد و واکسن های آبله مرغان، آنفلوانزا، هاری و تب زرد، در افراد و موارد خاص تجویز می گردد.
متخصص اطفال فوق تخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: در بین واکسن های معمول، دو واکنش پنوموکوک و روتاویروس به تازگی به برنامه ایمن سازی کشوری اضافه شده است و قبل از آن واکسن فلج اطفال تزریق هم جزء دستورالعمل قرارگرفت.
دکتر محسن محمدی با اشاره به اینکه باکتری پنوموکوک از علل اصلی ذات الریه، برونشیت، سینوزیت، عفونت گوش میانی و عفونت تهاجمی خون در کودکان می باشد، یادآور شد: واکسن پنوموکوک به دو صورت کنژوگه و پلی ساکاریدی موجود بوده که در حال حاضر واکسن پنوموکوک کنژوگه در برنامه کشوری به نام پنوموسیل موجود می باشد که در سه نوبت 2، 4 و 12 ماهگی تجویز می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: تزریق این واکسن در افراد با سابقه واکنش حساسیتی شدید به آن، ممنوع می باشد. عوارض آن شامل قرمزی، تورم و درد محل تزریق، تب خفیف و سردرد می باشد که معمولا ناچیز است.
دکتر محسن محمدی فوق تخصص عفونی اطفال دانشگاه علوم پزشکی بابل با توجه به اینکه واکسن روتاویروس در دسترس روتاسیل خوراکی می باشد و در سه نوبت 2، 4 و 6 ماهگی تجویز می شود، گفت: روتاویروس یکی از عوامل اصلی عفونت دستگاه گوارش و بستری متعاقب ابتلا به آن، در کودکان زیر 5 سال بوده که عوارض واکسن روتاویروس شامل تب، بی قراری و با احتمال کمتر تهوع، اسهال و بی حالی می باشد که از عوارض جدی مانند پیچ خوردگی روده بسیار نادر است.
وی افزود: موارد منع تجویز شامل: واکنش حساسیتی شدید، سابقه پیچ خوردگی روده و ابتلا به نقص ایمنی شدید می باشد.
دکتر محمدی توصیه نمود: یکی از موثرترین راه پیشگیری بیماری های عفونی واکسیناسیون است و خانواده های محترم طبق دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت ایمن سازی کودکان را در موعد مقرر انجام دهند و تاخیر بدون دلیل موجه در ایمن سازی، همیشه یک اشتباه می باشد.
نظرات کاربران