
« بچه است؛ فعالیتش زیاده… هر چیزی رو که خورده میسوزونه!» این جمله ای آشنا در میان بسیاری از والدین است که گمان می کنند جنب و جوش کودکان، مجوزی است برای خوراندن انواع خوراکی های پُرقند و پُرچرب. اما کارشناسان تغذیه معتقدند که این باور نادرست درباره غذاهای ناسالم در کودکان، باید اصلاح شود.
رامین قدسی، کارشناس تغذیه و مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین، روز ششم مرداد ۱۴۰۴ با هشدار نسبت به این باور رایج، گفت: این تصور نادرست باید اصلاح شود. چون مصرف مداوم غذاهای ناسالم، سلامت فیزیکی و ذهنی کودکان را به خطر می اندازد. بازی و شیطنت، هرچند ضروری است؛ اما برای سوزاندن تمام کالری های اضافی کافی نیست.
او توضیح داد: یک کودک ۸ ساله، برای سوزاندن ۱۰۰ کالری، باید حدود ۱۵ دقیقه بدود یا ۲۰ دقیقه بازی پرتحرک انجام دهد و این درحالی است که با خوردن یک قطعه کیک یا نوشیدن یک لیوان آب میوه، این مقدار کالری را به راحتی جذب می کند.
قدسی با اشاره به آسیب های بلند مدت تغذیه ناسالم، گفت: مصرف غذاهای پُرقند و پُرچرب، خطر ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت، چاقی، سرطان و حتی آلزایمر را در آینده افزایش می دهد. او توصیه کرد که خانواده ها به جای خوراکی های کم ارزش، از غذاهای سالم و مغذی مانند سبزیجات، میوه ها، لبنیات، گوشت و غلات سبوس دار در رژیم غذایی کودکان استفاده کنند؛ چرا که سلامت آینده کودکان، در انتخاب های غذایی امروز ما شکل می گیرد
نظرات کاربران