به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، وی بیان کرد: در این حوزه گروههای مختلفی پوشش داده میشود که یکی از این گروههای هدف، افرادی هستند که تمایل به خودکشی داشته یا به آن اقدام میکنند.
موسوی با هشدار نسبت به اینکه روند خودکشی در کشور نگرانکننده است؛ ادامه داد: متناسب با افزایش و گسترش آسیبهای اجتماعی و رفتاری، خدمات پایگاه اورژانس اجتماعی هم گسترش پیدا کرده است.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: اگر فردی افکار خودکشی داشته باشد یا اینکه نسبت به آن اقدام کند؛ امروز ما سیستمی در اختیار داریم که در قالب اورژانس اجتماعی در آن مداخله کرده و به کمک افراد آسیبدیده میآید.
وی یادآور شد: بر اساس آمار پزشکی قانونی، روند خودکشی منجر به فوت در حال افزایش است. در این راستا برای تسهیل دسترسی مردم به خدمات مشاورهی از راه دور و حضوری، ایجاد و گسترش اورژانس اجتماعی یکی از استراتژیهایی است که سازمان بهزیستی با حمایت سازمان برنامه و بودجه در کشور برای کاهش این آمارها دنبال میکند.
موسوی گفت: مداخله در امر خودکشی کار بسیار سختی است و فشارهای زیادی به همکاران وارد میکند، اما فقط فرد، محور مداخلهی ما نیست و محیط اجتماعی و خانواده فرد هم در این زمینه پوشش داده میشوند.
این مسئول بیان کرد: پیش از این زیرساختهای کمی در اختیار داشتیم و از طرفی مردم آشنایی کمی با خدمات این پایگاه داشتند. اما در حال حاضر تماسها و مداخلات این مرکز به دنبال آگاهیبخشی و توسعهی خدمات، افزایش یافته است.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان اینکه خدمات اورژانس اجتماعی کاملا رایگان است، مطرح کرد: خدمات این مرکز محرمانه و کاملا غیرقضایی است و رویکرد مداخلهی روانی و اجتماعی را برای کمک به افراد آسیبدیده دنبال میکند.
وی توضیح داد: به همراه این خدمات، مشاور حقوقی، مددکار اجتماعی و روانشناس هم دیده شده است. اما علیرغم اینکه در تشکیلات استقرار روانپزشک پیشبینی شده بود، بهرهمندی از روانپزشکان بهصورت ارجاع یا قرارداد ساعتی است.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: برای کاهش مدتزمان رسیدن اورژانس اجتماعی به محل خدمات گیرنده و فرد آسیبدیده، به زیرساختها و امکانات بیشتری نیاز داریم.
وی در ادامه با اشاره به سامانه تلفنی مشاوره ۱۴۹۰ بهزیستی، گفت: علاوهبر این بهوسیله تماس با سامانه ۱۴۸۰ یا صدای مشاور و نیز مراکز مشاوره حضوری در این حوزه، خدمات موردنیاز به مردم ارائه میشود.
موسوی افزود: طبیعتا در سامانه ۱۲۳ اطلاعات اولیه در یک بازه زمانی ۵ تا ۷ دقیقه دریافت میشود، اما در مورد سامانه ۱۴۸۰ مشاورهها میتواند از ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به طول بیانجامد.
وی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰۰ مرکز مشاوره حضوری بیشترین امکان را برای دریافت خدمات دولتی بهزیستی فراهم کردهاند، اظهار کرد: در صدای مشاور تا ۱۲ شب کارشناسان پاسخگوی مردم در حوزههای مختلف از جمله خودکشی هستند.
موسوی ادامه داد: حدود ۳۸۶ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور فعالیت میکند. در شهرهایی که اورژانس مستقر نیست یا سطح سه روزانه دارند؛ کارشناسان بهصورت برخط پاسخگوی مردم هستند.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی با تاکید بر ضرورت توسعه زیرساختهای اورژانس ۱۲۳، تصریح کرد: برای سالجاری تربیت سوپروایزر در حوزه خودکشی و در استانهای مختلف بهویژه مناطقی که آمار بالاتری از نظر توزیع و پراکندگی داریم، برنامهریزی شده است و به دنبال آن توسعه کمی و کیفی آموزشها را خواهیم داشت.
وی گفت: بسیاری از مردم، خطوط تلفنی و مراکز دولتی اورژانس اجتماعی را میشناسند و مردم بیشترین تماسگیرندگان با این اورژانس هستند. با اینحال هنوز به اندازه سایر شمارههای فوریتی مثل ۱۱۰ این پایگاه هنوز شناختهشده نیست.
موسوی با اشاره به برنامهریزی برای افزایش آگاهی عمومی درباره فعالیتهای اورژانس ۱۲۳ در سالجاری، یادآور شد: در حال حاضر میزان مداخلات این پایگاه به حدود ۹۰۰۰ مداخله رسیده است که این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰۰۰ مداخله بوده است.
وی افزود: افزایش این آمارها نشان میدهد که هم مردم شناخت بیشتری از اورژانس ۱۲۳ پیدا کردهاند و هم سازمان توانسته برای دسترسی مردم به این خدمات ظرفیتهای بیشتری را ایجاد کند.
نظرات کاربران