ستاره بهداشت
0

حمله به پرستاران و نیروهای درمانی و نقض عامدانه حقوق بشر را تمام کنید

حمله به پرستاران و نیروهای درمانی و  نقض عامدانه حقوق بشر را تمام کنید
بازدید 3

شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) پس از گزارش جدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد با عنوان «کارکنان بهداشت و درمان به‌عنوان مدافعان حق سلامت» که به شورای حقوق بشر ارائه شد، بار دیگر خواستار پایبندی به چارچوب‌های حقوق بشر و پاسخگویی در قبال نقض این حقوق شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری از ICN، شورای بین‌المللی پرستاراندر این گزارش که در وب‌سایت دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر شده است، مشارکت جامعی داشته است. این در حالی است که ICN به حمایت خود از پرستاران و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی که شجاعانه از حق سلامت در مناطق آسیب‌دیده از جنگ محافظت می‌کنند، ادامه می‌دهد و آن را تشدید می‌کند.

در راستای حمایت‌های شورای بین‌المللی پرستاران می‌توان به قطعنامه اخیر شورای نمایندگان انجمن ملی پرستاری (CNR) که حملات به پرسنل مراقبت‌های بهداشتی را به صراحت محکوم می‌کند و خواستار رعایت کامل قوانین بین‌المللی بشردوستانه (IHL) است، اشاره کرد.

پرستاران مدافعان حق حیاتی سلامت

در جلسه اخیر شورای حقوق بشر، دکتر تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حق سلامت، گزارش جدید خود را ارائه داد که در آن پرستاران و کارکنان بهداشتی و درمانی به‌عنوان مدافعان حیاتی حق سلامت که عدالت اجتماعی را ترویج می‌دهند و همچنین به‌عنوان کاتالیزورهایی برای عدالت در سلامت، شناخته می‌شوند.

در این گزارش آمده است که «حق سلامت همه افراد تنها زمانی محقق می‌شود که حقوق خود کارکنان بهداشتی و درمانی رعایت شود و اطمینان حاصل شود که آنها برای انجام کار حیاتی خود قادر و توانمند هستند.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حق سلامت در گزارش خود با اشاره به چالش‌های اساسی و نگرانی‌های جدی در حوزه حق سلامت در گزارش خود آورده است: «کارکنان بهداشتی و درمانی همچنان در سیستم‌هایی خدمت می‌کنند که آنها را در معرض آزار و اذیت و سوءاستفاده قرار می‌دهد.»

وی در این گزارش از همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد می‌خواهد که شرایط کاری ایمن و منصفانه را برای کارکنان حوزه سلامت تضمین کرده، تعداد کافی نیروی کار را فراهم کنند و حمایت از کارکنان بهداشتی مهاجر را بهبود بخشند و در عین حال از کاهش نیروی کار در کشورهای مبدا خود جلوگیری کنند.

مناطق بدون حقوق بشر

او همچنین از رهبران جهان خواست تا در مواجهه با الگوی حملات فزاینده به کارکنان بهداشتی و زیرساخت‌ها، حمایت از پرسنل بهداشتی را تقویت کنند و هشدار داد که «مناطق درگیر جنگ در حال تبدیل شدن به مناطق بدون حقوق بشر هستند.»

در پاسخ به بحران فزاینده حملات هدفمند به کارکنان بهداشتی در مناطق درگیر جنگ، هیئت مدیره شورای بین‌المللی پرستاران در نشست دوسالانه اخیر این شورا در فنلاند، پیش از کنگره ICN، قطعنامه‌ای تصویب کرد.

قطعنامه انجمن های ملی پرستاری کشورها در محکومیت حمله به کادر درمان

شورای نمایندگان انجمن‌های ملی پرستاری قطعنامه‌ای را تصویب کردند که به شدت هرگونه حمله به پرسنل مراقبت‌های بهداشتی، بیماران و مراکز درمانی را محکوم می‌کند و خواستار آن شدند که قوانین بین‌المللی بشردوستانه که از کارکنان بهداشتی در مناطق درگیر جنگ محافظت می‌کند به‌طور کامل رعایت شود.

حمله به نیروهای مراقبت‌های بهداشتی، حمله به بشریت است

خوزه لوئیس کوبوس سرانو، رئیس جدید ICNهم بر اهمیت این قطعنامه و تلاش گسترده‌ ICNبرای حمایت از صلح و حمایت و محافظت از پرستاران در مناطق درگیر جنگ و بحران تأکید کرد. او گفت: «همانطور که در این قطعنامه آمده است، حمله به مراقبت‌های بهداشتی، حمله به بشریت است.»

سرانو افزود: «ما در حال حاضر شاهد تشدید غم‌انگیز جنگ‌ها و درگیری‌ها و نقض غیرقابل قبول قوانین بین‌المللی بشردوستانه با حملات مداوم به مراکز و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی هستیم. وقتی به کارکنان بهداشتی حمله می‌شود، وقتی بیمارستان‌ها بمباران می‌شوند، وقتی جلوی ارسال تجهیزات پزشکی گرفته می‌شود، حقوق اساسی انسانی خود پرسنل مراقبت‌های بهداشتی نقض می‌شود و همچنین حقوق کسانی که به مراقبت‌های آنها وابسته هستند به خطر می‌افتد. کارکنان بهداشتی هرگز نباید هدف قرار گیرند.»

 حمله به نیروهای بهداشتی و درمانی را تمام کنید

رئیس شورای بین‌المللی پرستاران گفت: «ICN در تعهد خود برای حمایت از همکارانمان که در خطرناکترین شرایط، اغلب با ریسک و فداکاری شخصی زیاد، به خدمت خود ادامه می‌دهند، محکم ایستاده است. حرفه پرستاری همچنان مجرایی برای صلح، عدالت و حقوق بشر خواهد بود و ICNخواستار اقدام فوری و پایدار برای پایان دادن به حملات به مراقبت‌های بهداشتی و کارکنان بهداشتی است که حق سلامت میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تهدید می‌کند.»

شورای بین‌المللی پرستاران در گزارش خود به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، بر اساس شواهد مستند نشان ‌داد پرستاران در درگیری‌ها، بحران‌ها و سایر موقعیت‌ها در سراسر جهان از حق سلامت محافظت می‌کنند.

حق سلامت پرستاران به خطر افتاده است

این گزارش، تجربیات، صداها و نگرانی‌های پرستاران را ارائه کرده است و بر اساس مشاهده ها و داده‌های دست اول حقوق خود پرستاران و همچنین توان پرستاران در محافظت از حق سلامت به دلیل شرایط نامناسب کاری، سرمایه‌گذاری ناکافی در پرستاری و تجربیات حملات خشونت‌آمیز و آزار و اذیت به خطر افتاده است. این در صورتی است که پرستاران حتی در مواجهه با این تهدیدهای مداوم، همچنان از دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی دفاع می‌کنند، به نیازهای افراد و جوامع پاسخ می‌دهند و از جمعیت‌های آسیب‌پذیر حمایت می‌کنند.

پرستاران دروازه و مجرایی به‌سوی حقوق بشر هستند

هاوارد کاتن، مدیر اجرایی ICN، هم در این باره گفت:شورای بین‌المللی پرستاران از گزارش جدید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حق سلامت و به رسمیت شناختن نقش اساسی کارکنان بهداشت و مراقبت به عنوان مدافعان حقوق بشر استقبال می‌کند.

وی افزود: همانطور که در آیین‌نامه اخلاق ICN آمده است، نقش‌ها و تعهدات پرستاران بسیار فراتر از مراقبت از بیماران است و برای ارتقای حقوق بیماران، عدالت اجتماعی و عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت در راستای منافع عمومی عمل می‌کند. پرستاران فقط محافظان سلامت نیستند، پرستاران دروازه و مجرایی به‌سوی حقوق بشر هستند.

نادیده گرفتن عمدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه

وی افزود: «ICNهمچنین از درخواست‌های قوی گزارشگر ویژه برای تقویت چارچوب‌ها و حمایت‌های قانونی برای حفاظت از حقوق کارکنان بهداشت و درمان به عنوان نگهبانان سلامت، به ویژه در زمینه افزایش خشونت علیه پرسنل بهداشت و درمان و حملات به سلامت در درگیری‌ها، استقبال می‌کند.»

مدیر اجرایی ICNاضافه کرد: «شورای بین‌المللی پرستارانهمچنان با انجمن‌های ملی پرستاری در تمام مناطق جنگی در ارتباط نزدیک است و همچنان گزارش‌های عمیقاً نگران‌کننده‌ای از حملات به مراکز درمانی و کارکنان، از جمله حمله به چندین مرکز درمانی در ایران و ادامه خشونت و مرگ در مراکز توزیع مواد غذایی در غزه و همچنین حمله به بیمارستانی در سودان، دریافت می‌کند.»

کاتن ادامه داد: «ما باید روند عادی‌سازی این حملات را معکوس کنیم و برای انجام این کار، آنچه اکنون بسیار مهم است، حفاظت در دنیای واقعی است. مهمترین چالش ما در حال حاضر فقدان چارچوب‌های حفاظتی نیست، بلکه عدم اجرای سیستماتیک آنها است. ما شاهد عدم رعایت یا حتی نادیده گرفتن عمدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه و سایر سیاست‌هایی هستیم که ظاهراً از حقوق بشر محافظت می‌کنند.»

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 16 =

مطالعه بیشتر