ستاره بهداشت
0

لیست بهترین فرزهای دندانپزشکی

لیست بهترین فرزهای دندانپزشکی
بازدید 17

فرز دندانپزشکی چیست؟

یکی از ابزارهای پرکاربرد در پروسه های مختلف دندانپزشکی، فرز می باشد. کارکرد این ابزار جهت برش، تراش و شکل دهی به دندان بوده که دارای دقت بالایی می باشد. انواع فرز دندانپزشکی بر روی آنگل، توربین و یا هندپیس قرار گرفته و شامل جنس های مختلفی نیز می باشد. به طور کلی این محصول به عنوان یک ابزار پرکاربرد و قدرتمند جهت حذف پوسیدگی ها و برش دادن به دندان بیمار در دندانپزشکی کاربرد دارد که می تواند کمک زیادی به دندانپزشک در مراحل مختلف درمان نماید. در ادامه به معرفی انواع فرز دندانپزشکی خواهیم پرداخت.

فرزهای دندانپزشکی بر اساس شکل سری

قسمت سری فرز که به آن HEAD نیز گفته می شود، آن قسمتی می باشد که تماس مستقیم با دندان داشته و جهت تراش دندان و دیواره آن، مورد استفاده قرار می گیرد. متداول ترین و پرکاربردترین انواع سری یا HEAD فرز شامل موارد زیر می شوند:

فرز فیشور

این فرز از پرکاربردترین انواع فرز دندانپزشکی بوده که دارای سر صاف و تخت می باشد. این مدل فرز جهت تراش غیر مستقیم و ایجاد دیواره های صاف کاربرد دارد.

فرز مخروطی شکل (تیپر)

این مدل فرز نیز دارای دیواره های غیر موازی بوده و شکل آن طوری است که سر آن نازک تر بوده و هرچه به سمت پایین آن میرویم ضخیم تر می شود. از فرز تیپر برای تراش دادن دیواره های دندان و برداشتن پوسیدگی های عمیق استفاده می شود.

فرز مخروطی معکوس (گلابی شکل)

این فرز به منظور ایجاد شیار در دیواره های دندان، تراش حفره های کلاس یک آمالگرام، تراش ترمیم های گلدانی فویل و یا ایجاد آندرکات به کار برده می شود.

فرز استوانه ای سوزنی (چمفر)

از فرز استوانه ای نیز جهت تراش روکش و مشخص کردن اتمام خط تراش استفاده می شود.

لیست بهترین فرزهای دندانپزشکی

انواع فرز دندانپزشکی بر اساس جنس

تنوع فرزهای موجود در بازار باعث شده انتخاب مدل مناسب کمی چالش‌ برانگیز باشد، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود پیش از اقدام به خرید فرز دندانپزشکی ، با ویژگی‌ های هر مدل آشنا شوید. فرزهای دندانپزشکی همچنین دارای مدل های متنوعی از لحاظ جنس بدنه بوده که شامل مدل و انواع زیر می شوند:

فرزهای استیل (فولادی)

این فرز همانطور که از نامش پیداست دارای بدنه ای از جنس استیل بوده و برای ایجاد حفره های دندان کاربرد دارد. از فرز استیل جهت تراش دادن عاج دندان که نیاز به سرعت بالایی ندارد، استفاده می شود.

فرزهای الماسی

از جمله یکی از پرکاربردترین فرزها در دندانپزشکی، می توان از فرزهای الماسی نام برد. این نوع فرز با توجه به ساختار بدنه خود که از ذره های بسیار ریز الماس ساخته شده است، دارای سختی و مقاومت بالایی بوده و جهت برش دادن بافت های سخت همچون مینای دندان کاربرد دارد. از این نوع فرز در درمان هایی که نیاز به دقت بالایی دارند مانند جراحی های سخت دندان استفاده می شود.

فرزهای سرامیکی

این نوع فرز نیز با توجه به جنس سرامیکی خود، عموما در ترمیم های زیبایی و مراحلی از درمان که کمترین صدمه به دندان مد نظر بوده، کاربرد دارد و دارای مقاومت بالایی می باشد.

فرزهای کاربایدی

فرزهای کاربایدی دارای ساختاری از جنس کاربید بوده و دارای دوام بالایی نیز می باشند. همچنین این محصول از سرعت بالایی برخوردار بوده و برای برش دندان هایی که به دقت بالا نیاز دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. فرزهای کاربایدی عموما برای آماده کردن حفره های دندان، جداسازی مواد ترمیمی و… کاربرد دارند.

فرزهای پلیمری

فرز پلیمری دندانپزشکی نیز دارای جنسی از پلاستیک مرغوب بوده و با توجه به جنس و درجه سختی کمتری که دارد، در درمان های با آسیب کم به دندان مورد استفاده قرار می گیرد. براین اساس فرز پلیمری جهت برداشتن پوسیدگی های دندانی کاربرد دارد.

نتیجه گیری

فرزهای دندانپزشکی از جمله ابزارهای پرکاربرد در دندانپزشکی محسوب می شوند که کارکردهای مخصوص به خود را از نظر شکل، اندازه و یا جنس تشکیل دهنده خود دارند. انتخاب درست یک فرز دندانپزشکی می تواند علاوه بر نتیجه مطلوب از درمان بیمار، افزایش رضایت او را نیز با خود به دنبال داشته باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، جهت انتخاب و خرید بهترین فرزهای دندانپزشکی، باید تنها از طریق مراکز و فروشگاه های معتبر به خرید این محصول پرداخت. در این فروشگاه بهترین انواع فرزهای دندانپزشکی با مرغوب ترین کیفیت و در عین حال مناسب ترین قیمت توزیع و عرضه می گردند. شما می توانید با توجه به نیاز و درمان مدنظر، فرز متناسب با نیاز خود را از سایت این فروشگاه با بهترین شرایط فروش تهیه نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − هشت =

مطالعه بیشتر