
به گزارش وبدا، داشتن یک رژیم غذایی مناسب شامل نوشیدنیها و غذاهای تأمینکننده آب و املاح اهمیت زیادی دارد؛ در این مصاحبه دکتر سیاوش باباجعفری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، درباره راهکارهای حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن در فصل گرما می گوید.
تأمین آب و الکترولیتها در فصل گرما
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر افزایش نیاز بدن به مایعات در روزهای گرم، اظهار داشت: بهتر است در کنار مصرف آب خالص از نوشیدنیهای حاوی املاح و الکترولیتها مانند شربتهای طبیعی با اندکی شیرینی و نمک در صورت نداشتن فشار خون بالا، آبمیوههای طبیعی، دوغ و همچنین سوپ و آش استفاده شود.
چگونه از گرمازدگی جلوگیری کنیم؟
دکتر بابا جعفری با بیان اینکه افراد علاوه بر مصرف کافی مایعات بهتر است در معرض گرمای شدید قرار نگیرند، تاکید کرد: استفاده از نوشیدنیهای سنتی مانند تخم شربتی، خاکشیر و پالوده خیار با شیرینی کم، در کنار قرار نگرفتن مقابل نور آفتاب، از جمله گزینههای مناسب برای جلوگیری از گرمازدگی است.
نقش سبک زندگی ایرانی
او همچنین به نقش سنت های قدیمی غذایی در پیشگیری از گرمازدگی پرداخت و افزود: در فرهنگ غذای ایرانی مصرف نوشیدنیهای خنک و مغذی مانند شربت خاکشیر و دوغ همراه با غذاهایی مانند آش و سوپهای سنتی، به حفظ تعادل آب و الکترولیتهای بدن کمک میکند.
این متخصص تغذیه در پایان یادآور شد: انتخاب تغذیه مناسب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید و انتخاب سبک زندگی متعادل، ارکان مهم پیشگیری از گرمازدگی و حفظ سلامت بدن در روزهای گرم است.
نظرات کاربران